2017. július 21., péntek

Trápenie, kanár, koniec. Kvitova v osemfinále zastavila Bacsinszky

Češka nadviazala na prvé dve protrápená parížska kolá.


Znovu útočila na hranicu 50 nevynútených chýb, stavkovanie online tentoraz ich zahrala 41. Bacsinszky ju nepustila k jej obvyklej hre, Kvitová získala len 19 víťazných lôpt a turnaj opustí už po osemfinále.

Z českých zástupcov už tak zostala vo dvojhre len lucie Šafářová, ktorá v pondelok senzačne zdolala obhajkyňu titulu Maria Šarapovová. Jej štvrťfinále s Garbiñe Muguruzaová môžete sledovať v utorok od 14 hodín v podrobnej reportáži.

Poloprázdne tribúny videli márnou snahu favoritky

Kurt Suzanne Lenglenové sa z veľkej časti vyľudnil. Publikum uspokojili čtyřsetové bitky favoritov Andyho Murrayho a Rafaela Nadala. Keď sa po 19.hodine konečne dostala na kurt Petra Kvitová, boli už tribúny poloprázdne.

Kvitová ani jej súperka Bacsinszky však nepredviedli po nástupe na dvorec šou, ktorú by zostávajúce divákov nadchli. Zápas nebol ofenzívnej podívanou ako dopoludňajšiu duel Lucie Šafářová s Mariou Šarapovovou, skôr prehliadkou chýb. "Navrch" v nich v prvom sete jasne mala Bacsinszky.

Dvadsaťpäťročná Švajčiarka spočiatku nepôsobila ako hráčka, ktorá začiatkom roka Kvitova celkom hladko premohla. Vyzerala nervózne. Lopty triafal nečisto. V prvej sade trafila len 43 percent prvých servisov a urobila päť dvojchýb. Len raz si udržala servis.Kvitová ani nemusela predviesť maximum stavky online a za 27 minút získala prvý set pohodlne pomerom 6: 2.

Potom ale akoby z Bacsinszky nervozita trochu spadla. Spresnila hru. Neúnavne vracala loptičky na stranu Kvitovej a čakala na jej chyby.

A ty prichádzali. Švajčiarka sa odtrhla do vedenia 4: 0, dvakrát vzala Češke servis. Z publika sa ozývalo skandovanie "Petra! Petra! "

Lenže Bacsinszky sa podarilo vyviesť Kvitova z rytmu. Nenechala ju hrať jej agresívnu hru. V tvári Češky sa zase objavovali známky zúfalstva. A v druhom sete dostala "kanárika".

V treťom sete sa jej výkon nezlepšil. Za stavu 2: 2 si prehrala podanie znova. Príliš často kazila. Švajčiarka ju deptal vysokými lopte do bekhendu.Vzala si ešte raz servis späť, potom ju ale Bacsinszky opäť brejkla a Kvitová už silu na zvrat nenašiel.

stavky

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése